מתכון מרק גזר
המרק גזר הזה הוא אחד מהמתכונים האהובים עלי, וגם על הבן שלי אמיתי, שבאמת אוהב רק מעט מאכלים. האורז החום נותן לו מרקם סמיך, והוא באמת מלא גזר – כמעט שקית שלמה של גזר!
המתכון מבוסס על מתכון של הניו יורק טיימס, והוא פשוט מעולה עם או בלי קרוטונים
רכיבים
2 כפות שמן זית
1 בצל
1 ק”ג גזר, מגולף וחתוך לעיגולים דקים
6 כפות אורז חום עגול
2 כפיות מלח
1/4 כפית סוכר
פלפל שחור גרוס
7-8 כוסות מים
1/4-1/2 כוס שמנת
הוראות הכנה
לחמם את השמן, להוסיף בצל ולבשל כ-5 דקות
להוסיף את הגזר החתוך וחצי מהמלח, ולבשל כ-10 דקות. לערבב כל כמה דקות עד שעולה ריח מתוק
להוסיף אורז, מים, סוכר ואת שאר המלח. לבשל כשעה, עד שהאורז נהיה רך. לרסק בעזרת מוט בלנדר עד למרקם אחיד.
להוסיף פלפל שחור ושמנת. לטעום ולהוסיף עוד מלח אם צריך